Gå til:
 
Hjem
Totalt
Totalsum ordre
0,-
Her er du:
Desse hjartestartarane skal henga ute!
 
 
     Midtsiden:I dag fekk Osbygda åtte nye hjartestartarar, seks av dei i gåve til idrettslag i kommunen.
 
 
Stadig færre ambulanser på norske veier: – Setter pasientenes liv i fare
 
 
     VG: Siden 2002 har antall ambulanser på norske veier sunket med 69 biler. Samtidig har oppdragsmengden økt med 42 prosent. 
 
 
AMK-sentraler - antall henvendelser, svartid og utrykningstid
 
 
HELSEDIREKTORATER: Årlig statistikk fra alle landets AMK-sentraler (akuttmedisinske kommunikasjonssentraler). Tallene oppdateres årlig.
Zarges aluminiumskasser med tetthetsgrad på IP65
 
 
Røde Kors Førstehjelp leverer nå aluminiumskasser fra Zarges som her en tetthetsgrad på IP65. Kassene finnes i mange størrelser for å dekke ditt behov 
Du finner kassene her!
 
       
 

Livreddende firmagave

Alle førstehjelpsenhetene fra Røde Kors inneholder utstyr av høy kvalitet som også leveres til norske sykehus og legekontorer. Det medfølger også et førstehjelpshefte som gir leseren en rask og god oversikt over de viktigste emner innenfor førstehjelp.

Førstehjelpsenhetene kan også påføres din logo.
Se alle tilbudene »

Førstehjelp: Private redder flere liv enn profesjonelle
 
 
Ambulanse forum: Hjertestartere – og folk som kan bruke dem – er nå så utbredt at lekfolk redder flere liv enn helsepersonell. Det viser  nye tall, ifølge danske Hvidovre Lokalavis.
Tvillingmamma utførte hjerte- lungeredning på sitt eget barn!
 
TV2; Det er 13 år siden, men Lilly Skartveit Bergsvik (43) husker det som det var igår. Da var hun hjemme med tvillingsønnene sine Ola og Anders som bare var to uker gamle.
Flere lokale idrettslag har fått hjertestartere!

Romsdals Budstikke: Flere lokale idrettslag har fått hjertestartere. 
Det er Sparebanken Møre som deler ut hjertestartere i samarbeid med Røde Kors, og det kom inn hele 151 søknader før fristen gikk ut.

Trykk her for å lese hele saken

Reddet liv etter førstehjelpskurs!
NRK skrev i sommer at hotelldirektøren ved Union Hotell i Geiranger, Monja Mjelva, fikk god bruk for førstehjelpskurset og hjertestarteren hun og de ansatte hadde kjøpt av Røde Kors Førstehjelp da en gjest fikk hjertestans i hotellets basseng.
 
- Jeg møtte en gjeng med utenlandske gjester som sto rundt en mannlig gjest som ikke var bevisst. Det var behov for livreddende førstehjelp så da var jeg med på å sette det i gang og fikk ringt 1-1-3. Ambulansen kom ganske raskt, sier Monja Mjelva til NRK.

Sammen med de ansatte klarte hotelldirektør Monja Mjelva å få liv i mannen. Hotelldirektøren mener det var svært viktig at hun og de ansatte hadde fått et kurs i førstehjelp og bruk av hjertestarter. 


- Det er med på å gi de ansatte en trygghet slik at de vet hva de skal gjøre. De legger til side alt det emosjonelle og handler praktisk. Det tror jeg skyldes at de har hatt et slikt førstehjelpskurs, sier Monja Mjelva til NRK.

Trykk her for å lese hele saken.

Hjertestarter til fotballklubben Sarpsborg 08

Takket være et samarbeid mellom Røde Kors Førstehjelp og XXL Sport & Villmark har det nyopprykkete eliteserielaget i fotball Sarpsborg 08 fått sin egen hjertestarter.

- Hjertestans kan skje hvem som helst når som helst. Det har vært for mange hendelser med hjertestans på norske fotballbaner, sier Fredrik Aasebø daglig leder i Røde Kors Førstehjelp. Sarpsborg 08 er nå bedre rustet til å kunne håndtere en hjertestans, om dette skulle skje under trening eller på kamp.

Da Raufoss-spiller Pål Strand fikk hjertestans på Raufoss industripark rykket beredskapsavdelingen raskt ut og fikk brukt hjertestarter på Strand før ambulansen ankom 8-10 minutter senere.

Professor i hjertemedisin ved Rikshospitalet, Thor Edvardsen, sier sjansene for å overleve en hjertestans er størst i store byer som Oslo og Bergen.

- Tallene viser nå at én av fem ambulansen rykker ut til overlever. Men det avhenger altså av at man er i en by, så ambulansen kan komme raskt til stedet. Poenget er å være raskest mulig. Om folk kan betjene en hjertestarter, har man enormt mye større sjanser, sier han.

- Det er for mange som dør av hjertestans i Norge i dag, og som ville overlevd om de fikk hjelp i tide. Så regnestykket er enkelt. Jo flere hjertestartere som utplasseres rundt omkring, desto flere liv vil da bli reddet, sier Aasebø.BILDE: Overrekkelsen av hjertestarteren skjedde i garderoben på Sarpsborg stadion. På bildet varehussjef Tom Starup og Thomas Linden Hansen fra XXL Sport & Villmark, Tommy Widlund fra Sarpsborg 08 og Fredrik Aasebø fra Røde Kors Førstehjelp.
Ehandelsløsning fra Digitroll AS