Hei, for at du skal se rette priser, velg om du vil se dem med eller uten MVA.

Se våre gode tilbud!

Se våre gode tilbud!

 

En varmende gave til lokalforeningene

Da cruiseskipet Viking Sky måtte evakueres på Hustadvika, meldte over 200 frivillige fra Røde Kors seg til tjeneste. Som takk til alle som deltok i redningsaksjon, supplerer Røde Kors Førstehjelp lokalforeningene som bistod, med nye pledd.

Foto: Sør-Trøndelag Røde Kors

Over 200 frivillige stilte opp

Aksjonsledergruppen i Møre og Romsdal Røde Kors Hjelpekorps satt i et møte da meldingen om at cruiseskipet Viking Sky hadde problemer kom inn. På kort tid meldte over 200 frivillige seg til tjeneste.

Alle involverte i helgens redningsaksjon fortjener stor takk. Norge ville ikke vært i nærheten av å ha en så god beredskap som vi beviselig har uten det store innslaget av innsatsvillige mennesker.

Foto: Møre og Romsdal Røde Kors

474 passasjerer evakuert

474 passasjerer ble evakuert med helikoptre da skipet mistet motorkraft. Mange fikk skader da inventar løsnet og vannet flommet inn via et ødelagt skott.

-          Like før klokken 14.30, mens fem fra aksjonsledergruppen satt i et planleggingsmøte i Ålesund, ringte varslingsgruppen. Samtalen ble satt på høyttaler og vedkommende fortalte om situasjonen, og spurte hva vi skulle gjøre, forteller Trond Inge Larsgård, aksjonsleder for Røde Kors under evakueringen.

Passasjerene som var evakuert fra cruiseskipet ble tatt hånd om av Røde Kors og andre frivillige på fastlandet på Hustadvika. Flere av passasjerene var forslått, hadde kutt eller bruddskader. Passasjerene som ankom evakueringssenteret fikk tørre klær og varme pledd.

Hjelpekorps-mannskap fra Sør-Trøndelag Røde Kors samlet inn alle tilgjengelige pledd fra korps sør i Trøndelag og sendte de med bil til mottakssenteret på Hustad. (Foto: Marius Tvinnereim/Røde Kors)

Gir bort 400 tepper til lokalforeningene

Som takk for innsatsen gir Røde Kors Førstehjelp alle Røde Kors lokalforeningene som deltok i redningsaksjonen, nye, varme tepper. Til sammen var det 18 lokalforeninger fra Møre og Romsdal og tre fra Sør-Trøndelag Røde Kors som deltok med mannskap. I tillegg bidro flere andre korps med sine pledd til de evakuerte. 

-          Gratulerer med alt dere får til - Vi er stolt og glad over hva Røde Kors får til i en krevende situasjon. Røde Kors Førstehjelp vil sende en symbolsk takk og gratulasjon til alle lokalforeningene som har deltatt i aksjonen. Dette i form av en gratis eske med 21 nye Røde Kors-pledd som erstatning for pledd de har brukt i aksjonen, sier Fredrik Aasebø, administrerende direktør i Røde Kors Førstehjelp.

Gaven ble riktig godt tatt imot, og kommende helg samles lokalforeningene igjen på årsmøte.  

-          Møre og Romsdal Røde Kors er overbegeistret over gaven fra Røde Kors Førstehjelp. Vi vil gjerne gjøre utdelingen av pleddene til noe spesielt. Derfor vil vi overrekke gaven på årsmøte kommende helg, der alle er samlet, sier Tore Nedregård, daglig leder i Møre og Romsdal Røde Kors.