Hei, for at du skal se rette priser, velg om du vil se dem med eller uten MVA.

Se våre gode tilbud!

Se våre gode tilbud!

 

Hva er plutselig hjertestans?

Plutselig hjertestans oppstår når hjertet slutter å fungere normalt på grunn av uregelmessige og kaotiske elektriske impulser igjennom hjertet. Hjertets evne til å pumpe er stanset opp.

Dersom ikke disse elektriske impulsene blir korrigert innen får minutter, kan pasienten dø på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon og manglende oksygentransport til de viktigste organene i kroppen, hjernen og hjertet selv. Dersom det plutselig oppstår slike kaotiske impulser, er det i de aller fleste tilfeller bare tidlig bruk av hjertestarter som kan få i gang hjertet igjen, og redde pasienten.

Årsakene til hjertestans er mange. De fleste kommer av sykdom i hjertet eller i blodårene rundt hjertet. Akutt hjerteinfarkt er den vanligste årsaken. Også andre sykdomstilstander, hjerneslag, trafikkulykker store traumatiske blødninger, drukning og medfødt hjertefeil er eksempler på årsaker til plutselig hjertestans.

Hva skjer ved plutselig hjertestans?

Hjertet mister sin evne til å pumpe blod rundt i kroppen, pumpeeffekten “stanser”. Når blodet ikke pumpes rund ti kroppen, får ikke kroppen oksygen. Uten oksygen starter skadeutviklingen i organene raskt og øker sterkere og sterkere med tiden. 3-5 minutter uten oksygen fører til skader på hjerne (temperaturavhengig). 4-8 minutter uten tiltak kan gi død.

Slik fungerer hjertet:

1. Oksygenfattig blod kommer inn i høyre forkammer og hjertekammer, klar til å pumpes videre til lungene for oksygenopptak
2. Venstre del av hjertet fylles av oksygenrikt blod fra lungene
3. Hjertet trekker seg sammen og utvider seg i en rekkefølge og sekvens som pumper oksygenrikt blod ut i kroppen
4. Hjertet forsyner seg selv, lungene og kroppen med blod
5. Blodet er transportorganet for oksygen til alle cellene i kroppen

 

Hjertestarter PAD 350P fra Heartsine med bæreveske

kr 14 988 inkl mva

Hjertestarter PAD360 helautomatisk med bæreveske

kr 18 738 inkl mva

Helautomatisk hjertestarter Powerheart G5

kr 18 738 inkl mva

Før: kr 24 988 inkl mva

Hjertestarter Powerheart G5 m/tilbakemelding

kr 19 988 inkl mva