Egil-Martin overlevde hjertestans i Vestlandshallen

Det var en helt vanlig sommerdag i juni 2022, da Egil-Martin sitt liv brått ble snudd på hodet. Under en bedriftskamp i Vestandshallen begynte han plutselig å kaldsvette og få halsbrann. Han ble raskt dårligere, og noen minutter senere sluttet hjertet å slå.

Vestlandshallen er en idrettsarena det det samles store mengder mennesker; både ansatte, spillere og tilskuere. Ved hovedinngangen til hallen henger en hjertestarter i et hjertestarterskap, godt synlig og lett tilgjengelig for alle.

I pausen gikk Egil-Martin Digernes og en lagkamerat, Andreas Eliassen, ut for å få litt frisk luft. Egil-Martin følte seg dårlig og var blitt ganske blek i ansiktet. Andreas skjønte raskt alvoret og gikk inn for å varsle en av de ansatte i Vestlandshallen. Andreas ringte 113, mens Reidun Seth hentet hjertestarter og gikk ut til Egil Martin. Derifra gikk det ikke mange minuttene før hjertet stanset og han falt sammen på bakken. Reidun og Andreas kom raskt i gang med hjerte-lungeredning og koblet på hjertestarteren. Sammen sørget de to for at Egil-Martin fikk en fungerende hjerterytme til ambulansen var på plass.

Det var et sterkt møte å treffes igjen etter hendelsen, både for pasient og førstehjelperne. At Egil-Martin fikk tidlig og god førstehjelp, betyr at han er helt frisk i dag. Dette viser viktigheten av å ha gjennomgått førstehjelpskurs og ha hjertestarter tilgjengelig.

1. juni stoppet et hjerte i Vestlandshallen. Takket være Andreas og Reidun, så banker det fortsatt i dag.
Her kan du se filmen om hendelsen:

HeartSine PAD 350 hjertestarter - NORSK TALE

HeartSine PAD 350 hjertestarter - NORSK TALE

kr 13 738 inkl mva

kr 17 488 inkl mva

Du sparer kr 3 750

HeartSine PAD 360 hjertestarter - HELAUTOMATISK

HeartSine PAD 360 hjertestarter - HELAUTOMATISK

kr 21 238 inkl mva

HeartSine PAD 500 hjertestarter - m/HLR-VEILEDER

HeartSine PAD 500 hjertestarter - m/HLR-VEILEDER

kr 21 863 inkl mva

Helautomatisk hjertestarter Powerheart G5

Helautomatisk hjertestarter Powerheart G5

kr 27 488 inkl mva