Gratis frakt i hele Juli! Bruk kode: FRIFRAKT 

 

Fremtidens førstehjelp

I januar 2023 hadde vi gleden av å invitere til frokostseminaret "Fremtidens førstehjelp". Røde Kors har alltid vært en pådriver for mer og bedre førstehjelp siden midten av 1800-tallet. Her inviterte vi foredragsholdere som fortalte om hvordan fremtidens metoder for å redde liv se ut, og hva kan vi gjøre for å redde flere liv.

Vi har inviterte noen av de største innovatørene i bransjen for å presentere nyheter og teknologier som kan bidra til å redde flere liv. 

Seminaret tok for seg ny læringsteknologi, førstehjelpsutstyr, utviklingen av robotiserte brystkompresjoner og hvordan skyløsninger gjør førstehjelpsutstyr mer tilgjengelig.  

Her er en kort introduksjon av noen av bidragsyterne:

Thor Inge Sveinsvoll
President i Norges Røde Kors og leder 50.000 frivilliges humanitære arbeid

Sveinsvoll kom først med som frivillig i Røde Kors som 15-åring, og har vært aktiv i alle år siden. Han har særlig vært aktiv i Hjelpekorpset og som ambulansesjåfør, i tillegg til en lang rekke tillitsverv på lokalt, distrikts- og nasjonalt nivå i Norge.Ole Slotsgrund Forretningsleder i Stryker AB
Mads Strunk Mouridsen produktspesialist i Stryker AB

Stryker skal fortelle om nyheten LUCAS den beste hjelpen for å holde hjertet og blodsirkulasjonen i gang, når pasienten skal fraktes lange avstander. Stryker er et av verdens ledende medisinske teknologiselskaper og er sammen med sine kunder drevet til å gjøre helsevesenet bedre. 


Steinar Muggerud
VP strategisk læring i Videocation

Videocation gjør det enkelt for bedrifter og medarbeidere å få tilgang til oppdatert kunnskap fra norske fageksperter. Studier på opplæring i førstehjelp viser at mye er glemt etter 3 måneder. Videocation vil fortelle om hvordan vi kan utnytte og kombinere ulike virkemidler for å systematisk vedlikeholde førstehjelpskunnskap digitalt. Knut Sønstelien
Regions ansvarlig i Laerdal Medical

Laerdal Medical AS er internasjonal leverandør innen opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp. Selskapet har mer enn 1400 ansatte verden over, 400 av disse arbeider ved hovedkontoret i Stavanger i Norge. Laerdal vil fortelle om nyheten som gjør at man kan lære HLR på 1-2-3, kun ved hjelp av mobiltelefon og en pute. 


Are S. Vindfallet
Gründer av Making View 

Making View har jobbet med VR teknologi siden 2010. VR revolusjonerer måten vi tar til oss læring på, og utfordrer ved dette de tradisjonelle læringsverktøyene. Ved å oppnå større læringseffekt eksempelvis innenfor førstehjelp, skaper vi sikrere medarbeidere på en digitalisert og kostnadsbesparende måte. Her får vi se hvordan VR-teknologi effektiviser opplæringen av personell innen førstehjelp.

 

Sophie Steenstrup
Daglig leder i Sammen redder vi liv i idretten, Norges Fotballforbund

Sophie skal fortelle om pilotprosjektet Sammen redder vi liv i idretten. Dette er et prosjekt i Norges idrettsforbund og Norges Fotballforbund (NFF) hvor de har mottatt 7 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til å kjøpe inn hjertestartere og utstyr for å trene på hjerte- og lungeredning, samt starte en dugnadsbasert opplæring i hjerte- og lungeredning blant kvalitetsklubbene i NFF.

Camilla Nygård Banksjef Sparebanken Vest Øygarden
Inga Merethe Hjelmeland Banksjef Sparebanken Vest Askøy

På frokostseminaret skal Camilla og Inga Merethe fortelle om prosjektet «Førstehjelp til Hjertestarteren» som handler om hvordan bedrifter og organisasjoner kan gjøre hjertestarterne sine tilgjengelig for offentligheten. De siste ti årene har de skapt over en milliard kroner i støtte til små og større prosjekter på Vestlandet.