Førstehjelpsutstyr på tur

Når du skal pakke tursekken bør du også huske å ta med førstehjelpsutstyr, slik at du er forberedt på uventede situasjoner. Fra mindre skrubbsår til mer alvorlige skader, kan tilgang til riktig førstehjelpsutstyr utgjøre en stor forskjell.

Vær Forberedt:

Heldigvis gjelder det som regel ikke livstruende skader, men mange trenger hjelp til både brudd- og sårskader. Å være ute i naturen og bevege kroppen er sunt. Likevel kan du eller noen i reisefølget falle og skade seg. Foruten varme klær, mat og gode sko, bør alle prioritere å ha førstehjelpsutstyr i tursekken. En liten og lett førstehjelpspute inneholder det mest nødvendige og er enkelt og greit å pakke. Her ser du vårt utvalg av komplette førstehjelpsputer som passer i sekken.

Førstehjelpsutstyr du bør du ha i tursekken:

 1. Enkeltmannspakke.
 2. Kompresser.
 3. Plaster.
 4. Liten saks.
 5. Sikkerhetsnåler.
 6. Sårservietter.
 7. Tupfer.
 8. Trekanttørkle.
 9. Engangshansker.
 10. CPR-maske.
 11. Støttebandasjer.
Førstehjelpsveske komplett

kr 711 inkl mva

Førstehjelpskoffert medium koffert

kr 1 238 inkl mva

Før: kr 1 561 inkl mva

Vanntett førstehjelpspose tur og fritid 2L

kr 403 inkl mva

Husk å tilpasse utstyret etter turens lengde, destinasjonen og aktivitetene du har planlagt. Det er også viktig å informere noen om turen din, inkludert rutene du skal følge og forventet retur. Utover førstehjelpsutstyr er det flere andre viktige ting å ha med på tur.

Annet utstyr som gjør turen tryggere er:

 1. Gnagsårplaster.
 2. Varme klær.
 3. Refleksvest.
 4. Hodelykt.
 5. Mobiltelefon (obs – ikke alle steder har dekning).
 6. Ekstra mat og drikke.
 7. Lommekniv.
 8. Smertestillende.
 9. Batteribank.
 10. Flåttpinsett.

I tillegg er det å kunne grunnleggende kunnskap om hvordan man utøver førstehjelp og hjerte- og lungeredning (HLR) med på å redde liv.