15 år med livreddende førstehjelp

I år er det 15 år siden Norges Røde Kors i 2008 etablerte Røde Kors Førstehjelp for å øke fokuset på førstehjelp og førstehjelpsberedskap. I dag er vi størst på førstehjelp i Norge, og flere liv har blitt reddet gjennom årene som resultat av førstehjelpskunnskapen vi har formidlet og hjertestarterne som har blitt utplassert.

Historien vår

Selv om Røde Kors Førstehjelp feirer 15 år 1. november, har Røde Kors drevet førstehjelp helt siden slaget ved Solferino i 1859. Etter å ha vært tilstede i Solferino, opprettet sveitseren Henry Dunant i 1863 Røde Kors bevegelsen i Geneve - som i dag er verdens største humanitære netverk. Høsten 1865 ble en norsk Røde Kors-forening dannet i Kristiania. I 2008 ønsket Norges Røde Kors å øke fokuset på førstehjelp, førstehjelpskurs- og utstyr, og etablerte derfor Røde Kors Førstehjelp. 

Våre hovedmålsettinger:

  • Røde Kors Førstehjelp skal øke befolkningens kompetanse om førstehjelp.
  • Røde Kors Førstehjelp skal øke det økonomiske bidraget til Norges Røde Kors

Norges Røde Kors eier selskapet 100 % og en betydelig del av omsetningen til selskapet overføres hvert år til bruk i den humanitære virksomheten til Røde Kors, lokalt og nasjonalt.

Gjennom årene har vi har tilbakeført mer enn 40 millioner kroner til lokalt Røde Kors, utplassert 22.000 hjertestartere, og avholdt mer enn 30.000 førstehjelpskurs for 420.000 kursdeltakere.

Støtte til lokale Røde Kors-avdelinger

Visste du at ved å velge oss støtter du oppunder Røde Kors sitt humanitære arbeid i Norge? Når Røde Kors Førstehjelp holder førstehjelpskurs får Røde Kors-avdelingen i området kurset avholdes hele 20 % av omsetningen på førstehjelpskurset. Dette er en inntekt som så brukes til lokale aktiviteter. De økonomiske tilbakeføringene fra Røde Kors Førstehjelp er derfor et viktig tilskudd for Røde Kors-avdelingen i ditt nabolag. Tusen takk, sammen gjør vi Norge tryggere! 

 

Førstehjelpsutstyr til kostpris for Røde Kors

Visste du at vi tilbyr alle ansatte, frivillige og tillitsvalgte førstehjelpsutstyr til kostpris? Registrer deg i nettbutikken for å få riktige priser. For spørsmål om førstehjelpsutstyr eller bestilling, ring Røde Kors Førstehjelp 56 12 37 00 eller send en e-post til post@rodekorsforstehjelp.no

Bursdagspriser

Vanntett førstehjelpspose tur og fritid 2L

kr 403 inkl mva

Førstehjelpsveske komplett

kr 711 inkl mva

HeartSine PAD 350 hjertestarter - NORSK TALE

kr 13 738 inkl mva

Før: kr 17 488 inkl mva

Førstehjelpskoffert utrykning (medium koffert)

kr 1 561 inkl mva

Brannteppe 120x120

kr 236 inkl mva

Ortovox skredkit DIRACT VOICE

kr 4 999 inkl mva

Ortovox PEAK 45 BLACK RAVEN

kr 3 359 inkl mva